Manikür hakkında ilginç gerçekler

Manikür hakkında ilginç gerçekler

Modern dünyada, küçük kadın ellerinin güzelliğini umursamıyor. Erkekler bile, tırnaklarını getirmek için güzellik salonlarına başvururlar.

Ancak bu kadar günlük işler yapmak, birkaç kişi manikürün ne icat ettiğini ve bu her zamanki prosedürü olan sırtların ne olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, birçok çarpıcı gerçek, iyi okunur bir insanda bile sürprizlere neden olabilir.

Menşe Tarihi

İnsanlar uzun süre ellerinin güzelliği için endişeleniyorlar. Eski Mısırlılar, Mısır Mumyası’nın çalışmasına katılan bilim insanlarının onaylanmasını onaylayan maniküre büyük önem verdi. Kleopatra ve Nefertiti’nin, vernik kaplamalı uzak bir benzerliğe sahip olan kınaatın tırnak plakalarını boyadığı uzun zamandır kanıtlanmıştır.

En eski manikür seti, eski babylon topraklarında bulundu. Araştırmaya göre, Babil Fashionista, sadece altın enstrümanlarla çivi durumuna mahkemeye mahkum edildi.

Ancak antik Çin’de, bayanlar balmumu, yumurta akı, Arap reçel ve çiçek yaprakları oluşan bir karışım kullanarak eller ve tırnakları boyandı. Sonuç olarak, bir kadının bir veya başka bir sınıfa ait bir kadının ait olduğunu belirleyen belirli bir renk oluşturulmuştur.

Ayrıca, tırnak plakalarının uzunluğu da vardı. Uzun tırnakları rahatlatmak sadece varlıklı ve asil kadınlar vardı.

Tüm anlayış için alışkanlıktaki manikür sadece XIX yüzyılın 30’larında açıldı.

Fransız King Louis, burr hakkında şikayetçi parmağında ortaya çıktı. Kaldırmak için birkaç doktor çağrıldı, ancak manikür açılışına atfedilen bir doktor sorunu ortadan kaldırdı.

Daha sonra, bu doktor bir süet kabuğu, toz ve turuncu çubuktan oluşan özel bir manikür seti icat etti. Ve oldukça kısa bir süre için, böyle bir set popülerlik kazandı ve birçok fashionistasın başucu raflarında ortaya çıktı.

Manikür sanatını yaymak

XIX yüzyılın sonunda, Fransız doktoru tarafından oluşturulan manikür kümesi hakkında bilgi tüm gelişmiş devletler tarafından ayrıldı. Bu sayede, birçok Amerikalı, ellerin güzelliğini bu şekilde takip etmeye başladı. Geçen yüzyılın başında, ilk oje, parıltıdan oluşan, ancak bir günden fazla tutulamadı.

1917’de ABD, Kütikülün hızlı ve ağrısız bir şekilde çıkarılmasına izin veren ABD’de ABD’de sunuldu. Aynı zamanda, manikür salonları, büyük Amerikan şehirlerinde ortaya çıktı, bu da ellerini kendi ellerine koyma ihtiyacını engelleyen birçok kadından kurtuldu.

1925’te, sadece boyama çivileri için değil, aynı zamanda onları vernikten arındırmak için fonlar yarattılar. Kaplamanın kendisi pembemsi bir gölgeye sahipti ve plakanın orta kısmına başvuru yapmak için tasarlanmıştır.

Bu zamanlarda üretilen tüm kapaklar hak ettiği tanıma alındı. Örneğin, kırmızı renk, çoğu modaden reddetmeye neden oldu, çünkü derhal erişilebilirlik ve anlamsızlıkla ilişkilendirmeye başladı.

Fransız Juliet, 20. yüzyılın ortalarındaki Markle sayesinde, kadınlar bunun için ipek veya kağıt dilimleri kullanarak hasar görmüş tırnak plakalarını geri yükleyebildi. Aynı dönemde, boyalar ortaya çıktı, verniklerin farklı tonları elde etmesine izin veriyor.

Daha fazla bilgi edinin  Noktalı şık bir manikürün örneği ve tasarımı

20. yüzyılın sonunda, kadınlar çok renkli vernikli çivileri kapsayan, doğal odaklanmaya başladı. Bu güne, birçok moda bu kurala uyuyor ve tırnak plakalarının sağlığına büyük önem veriyor.

İlginç gerçekler

İlk bakışta, manikürin normal bir prosedür olduğu görülüyor ve bu nedenle özel ilgiyi hak etmiyor. Ancak, bu şekilde bakmanıza izin veren gerçekler var.

  • Eski Mısır’da, uzun tırnakların bir kişinin tanrılarla iletişim kurmasına izin verdiği görüşüydü. Ama bu tür tırnak plakalarının sadece bilmesi hakkına sahipti. Tonun tonunun izin verilen durumun vurgulanması: Rengi daha parlak, kişinin pozisyonu ne kadar yüksek olursa.
  • Eski Çin’de, yansıyan tırnaklar sadece kadınlarda değil, aynı zamanda erkeklerde de buluştu. Güçlü zeminin temsilcisindeki tırnak tabağının, cesur karakteri olduğuna inanılıyordu.

  • Mizinza üzerinde tırnak eti için moda bize Fransa’dan geldi. XVII yüzyılda, bu eğilim, zekasını bu şekilde ifade eden erkekler arasında başarılı oldu.
  • Doğu Moda Geçtiğimiz yüzyıllar manikürde zaman kazanmayı tercih etti ve bu nedenle plakaların uzun süreli boyaması için bir yol buldu. Bunu yapmak için, tırnak plakalarının tabanının altında, uzun süre ölmüş özel bir boya ile enjekte edildi.
  • En uzun çivilerin sahibi, bir yüzyılın dörtte biri olan Nelvin Faiseldir, 9,5 metre uzunluğunda tırnak yetiştirmeyi başardı.

Manikür sanatının, iyi bakımlı ellerin her zaman değerli olduğunu iddia etmeyi mümkün kılan antik köklere sahiptir. Güzel ve sağlıklı çiviler bir kişiyi daha çekici hale getirir, bu da istemeden başkalarını çeker.

Manikür geçmişi hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videoyu gör.

Makaleyi değerlendir
( Henüz derecelendirme yok )
Cudrat Muhtar

Selamlar, dikişlerin ritminde ve sıcacık sığınakların kucağında teselli bulan akraba ruhlar. Ben Cudrat Muhtar, yolculuğu modanın zarif dünyası ile evin rahatlatıcı cenneti arasında bir dans olan deneyimli bir modacıyım. İzin verin, modanın gobleninin, ocağın ve evin sıcaklığıyla kusursuz bir şekilde iç içe geçtiği öykümün kumaşını açayım.

Kadın dergisi | Moda, güzellik, günlük yaşam ve evde bakım, psikoloji ve ilişkiler
Comments: 1
  1. Ferhat Yalçın

    Manikür hakkında ilginç gerçekler hakkında merak edilen bir sorum var. Acaba bilir misiniz, manikür tarihi ne zaman başladı ve nasıl gelişti? Ayrıca, farklı kültürlerde manikür uygulamaları nasıl farklılık gösteriyor? Bir de, doğal tırnakların sağlıklı kalması için manikür yapmanın önemi nedir? Bu konularda bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim!

    Yanıtla