...

Okulda öğretilmedi: Kişisel Yaşamın Sırları Anna Akhmatova

Rusya’da 23 Temmuz – Özel bir tarih. 2019’da, bu günde, Rus şakasının doğumunun 130. yıldönümü Anna Akhmatova, Tüm yaratıcılığının hepsi okul yıllarında geri döndü.

Ancak okul programı çerçevesinde, az bahsediyor, Gerçekten bu inanılmaz kadın neydi, Ne ancak son zamanlarda belirginleşti bazı gerçekleri alarak inanılmaz eylemler ve bunların biyografi yarısı basitçe ile geldi neden hayal, ne yaşamış.

Okulda öğretilmedi: Kişisel Yaşamın Sırları Anna Akhmatova

Anna Andreevna Gorenko – bir deniz mühendisi kızı 1889 23 Temmuz Odessa yakınlarında doğdu. Tamamen çocuklara adamış Anne Anna bilgelik ve sabır tarihinde yapılan altı çocuk vardı büyük bir aile,. Zaten bir yıl Anna gelişiyle sonra, aile kraliyet köye taşındı.

kız duyarlı, hassas, ağrılı büyüdü. o sadece 14 yaşında iken ilk kocası ile, Anna buluştu. o zaman Nicholas Gumilev 17 yaşında idi ve genç adam Anna tuhaf ve sıradışı güzellikte tarafından ele olduğu ortaya çıktı – gri derin gözler, siyah ve kalın saç ve hafif bir hubber ile tamamen Yunan antik profil. Başka ne ilham için genç bir şaire ihtiyaç vardı?

Anna, o zamanın genel olarak kabul edilen anlayışında bir güzellik değildi, ama o onun için bir güzeldi – Gumilyov. Sadece kimseden hoşlanmadı.

Tam olarak 10 yaşında Gumilev, Gorenko’ya özenle değer verdi, çiçekler verdi, şiirlerini yazdı. Ve bir zamanlar Frank Aptallığına karar verdi, bunun için pahalı ödeyebileceği – Emperyal Sarayı’nın pencerelerinin yakınında doğum günü için çiçekleri daralıyor. Ama her şey dolaştı, yakalanmadı.

Anna bir kaya olarak emdirilemez kaldı. Umutsuzluktan Gumilev bitmeye çalıştı. Büyük olasılıkla, sevdiklerinin dikkatini çekmeyi umduğu yaralanan bir şiirsel ruhu olan itici bir pantolondu, ancak Anna’nın Korkuyormuş ve Gumilely ile iletişim kurmayı bıraktı.

Anna, yarışı Khan Akhmat’tan gelen büyük anneannenin onuruna yaratıcı bir takma adı alarak şiir yazmaya başladı – Akhmatova. Gumilev, evlenme fikrine takıntılı ve önerilerini yapmaya devam edildi. Tarihçiler bu süre içinde o intihar üç başarısız denemeden hakkında yapılan söylemek, ama soru tartışmalıdır.

Anna 1909 yılında zaman beklenmedik düşüncelerini söylemek zor humil için çıkmayı kabul etti. Onu kabul – kader değil aşkım, o kendini arşivlerde hayatta arkadaşlara harflerle yazdığı gibi. O bu karar için onu mahkum etmek değil istedi.

tek bir ses olarak Anna yakınları böyle bir evlilik başlangıçta mahkum söyledi. Bunların hiçbiri onun varlığı düğün töreni onur. Anna mutsuz humilleva mutlu etmek istedim. genellikle yaratıcı insanlarla olur Ama, istenen kazanılmış olan Nikolai soğutulmuş ve eş için serin. Evinde gitmek sadece daha az sıklıkta, yolculuk vurmak.

İki yıl sonra düğün Anna Ahmatova şiirlerinin ilk derleme yayınladı ve aynı yıl aslan oğlu doğdu. baba için, Gumilev daha fazla evlenmeye hazır değildi. Ağlamayı bebek gibi olmadı. Çocuk anne-in-law, Anne Nicholas yetiştirilme verildi.

Bütün bu hayatta olması, Anna yazma devam etti, ancak düz değişti – o görkemli kadına dönüştü kız. O taraftar vardı.

Birinci Dünya Gumilev başında, ben cepheye gitmek için bir sebep buldum, yaralandı ve yaralanma sonrası Paris’te yaşamak bırakıldı. Anna yaşayan kocası ile bir dul keçe. O Rusya’da kalmıştır.

sabır patladığında, o boşanma istedi ve ikinci kez Vladimir Shileiko evli – bir bilim adamı ve şair. Bu umutsuzluk adımdı, Anna sonra ikinci evliliği denilen “ara”. Vladimir çirkindi, patolojik kıskançlık. O Anne onun bilimsel makale çevirileri ve ısıtma için prick yakacak odun yeniden yazmaya zorladı evde bırakın izin vermedi. O, arkadaşlarıyla eşleşecek şekilde onu yasakladı mektup hissetti ve son olarak şiir yasaklandı. Her şey ev ve boşanma onu uçuş ile sona erdi.

Tutuklanmasından sonra, onun eski kocası Gumileva Akhmatova’nın iktidarda utanç içine düştü. O baskılı değildi, o yoksulluk eşiğinde olduğunu. Bir şapka ve bir eski ceket Akhmatova’nın her havada giydiği. Ama yücesine ne o bu eski şeyleri giydi!

Anna üçüncü ve sivil koca haline geldi Anna eleştirmeni ve tarihçi Nikolay Punin oldu. ilk eşi ve kızı yaşamaya devam nereye Onun konaklama eşi getirdi. İlişkiler herkes için acı daimi üçgenin dönüştü. Anne kanepe ve küçük bir masa tahsis. Bu onun alanımdı. Punin hala dertli idi – karısının ondan daha yetenekli olmasından muzdarip. O düzenli Anna aşağılanmış.

baskı ve Punin ve birinin ihbar üzerine Oğlu Leo yıllarında linke gönderildi. Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında, Anna özveriyle çatılarda, Leningrad’da siperler siperlerinin görevde olduğu. tahliye Taşkent’te kendini buldu.

Savaştan sonra, o basılmış vermediler, Yazarlar Birliği üyeliğinin seçilen gıda kartlarını mahrum edildi.

Rehabilitasyon Anna, ölümden sadece 4 yıl önce.

Ölümünden önce, Akhmatova kaldı Hiçbir koşulu kırmayan ve bir adamı kırmayan güzel ve gururlu kadın, Onunla dürüstçe, çok şanslı değil. Onun hayatında ve kısa filo romanlarıydı, ancak şiirin gerçek mutluluğu bulamadı.

Makaleyi değerlendir
( Henüz derecelendirme yok )
Cudrat Muhtar

Selamlar, dikişlerin ritminde ve sıcacık sığınakların kucağında teselli bulan akraba ruhlar. Ben Cudrat Muhtar, yolculuğu modanın zarif dünyası ile evin rahatlatıcı cenneti arasında bir dans olan deneyimli bir modacıyım. İzin verin, modanın gobleninin, ocağın ve evin sıcaklığıyla kusursuz bir şekilde iç içe geçtiği öykümün kumaşını açayım.

Kadın dergisi | Moda, güzellik, günlük yaşam ve evde bakım, psikoloji ve ilişkiler
Comments: 1
  1. Pınar Yılmaz

    Okulda öğretilmedi: Kişisel Yaşamın Sırları Anna Akhmatova adlı bu metni okuduğum için çok etkilendim. Sizce Anna Akhmatova’nın hayatıyla ilgili hangi sırlar okulda öğretim programına dahil edilemez? Hangi konular herkesin bilmesi gerekenler arasında yer almalıdır? Sizce kişisel yaşamların sırlarıyla ilgili ne kadarını öğrenmemiz gerekiyor?

    Yanıtla