Bugün, çalışmayı düzenledikten sonra, oldukça uzun ve sıkıcı bir prosedürden geçmeniz gerekir. Bu sürecin ilk aşaması bir özet yazmak ve işverene göndermektir. Bununla birlikte, herkes böyle bir belgenin tam olarak nasıl göründüğünü, hangi bilgiyi ve hangi formda bulunduğunu da temsil etmiyor. İşte bunun için malzememizde konuşacağız. Ayrıca, makalede, bu türün başarıyla derlenen belgelerin örneklerini bulacaksınız.
Özet nedir?
Özet – Bu, istihdam için gerekli bir belgedir. Sık sık CV denilen kısaltılmıştır. Öyleyse, Müfredat Vitae kelimesinin Latince değerine dönerseniz, kelimenin tam anlamıyla “ömür boyu” olarak çevrilebilir.
Bu bağlamda, biz özet (profesyonel çoğunlukla) hayatınızı yolunun açıklamasını içeren bir belge olduğu sonucuna varabiliriz.
ÖZET – Bu kârlı işverenin gözünde bunu beyan için bir fırsattır. bir pozisyon ya da başka bir cihaz için her bir başvuru sahibi tam bir iç ve dış tarama (doğrulama) ‘dir. Özetle tek dürüst ve doğru sözlü veri yoktur nedeni budur. Bu kural göz ardı etmek ve doğrulama istihdam belgede yer alan bilgilerin kesi girecek profesyonel ve kişisel yetenekleri hakkında bir tanım, yapacak olursa, o zaman sadece istenilen pozisyon alamaz, ama aynı zamanda can tamamen iş ve meslek itibarını yok.
gereksinimleri ve gerek kurallar bir dizi özeti hazırlanması için uyulması gereken.
- Belge düzgün bir görüş gramer açıdan derlenmiş olduğundan çok önemlidir. yazım hatalarını kelime ve noktalama işaretlerini yazma, hem de eksik hiçbir hata olmamalıdır. belgeyi nakliye önce birkaç kez yeniden okumak. Sevdiklerinize aynı sorma.
- Belge kısaca ve özlü akdedilmiştir. Bu sizin kişisel yaşam ve biyografi hakkında gereksiz yere ayrıntılı bilgiyi içerecek şekilde gerek yoktur.
- Bir belgeyi yazarken, resmi iş tarzı kural ve ilkeleri takip etmeli. Sen konuşulan ifadeler ve sanatsal teknikleri kullanamazsınız.
- çalışmaya kabul için Belge anlaşılır ve okunması kolay olmalıdır. Yani onun bloklarla yapısına uymak kadar önemli olmasının nedeni olduğunu.
- Şık ve minimalist tasarımı diğer başvuru sahiplerinin belgeler arasında Özgeçmişinizi ayıracak. belgenin tamamında aynı yazı tipini, hem de uyum aynı seviyede kullanın.
Geleneksel olarak, devam birçok zorunlu bloktan oluşmaktadır. Aralarında:
- Ad, soyadı ve ikinci adı+
- İletişim bilgileri (konaklama şehir, e-posta, telefon, haberciler)+
- İstenilen pozisyon ve sorumluluklar+
- Eğitim (Üniversite, Üniversite, ek dersler, Eğitimler, master-sınıflar)+
- Deneyim (kronolojik sıralama şirket adı, incelik ve işin süresi ile çalışma önceki yerleri gösterir)+
- Profesyonel beceri ve becerileri (örneğin, ofis bilgisayar programları veya yabancı dil bilgisi)+
- Hobiler ve Hobiler (Okuma, Spor, Balıkçılık)+
- Kişisel kalitesi (sosyallik, stres direnci, sonuç yönlendirme, mükemmel)+
- Ek bilgiler (iş gezileri veya hareketli hazır bulunmaları, böylece bir aracın varlığı ve bir ehliyet ve benzeri).
Ancak, veri kategori listesi kesinlikle tanımlı değil akılda değerinde onu ve zorunludur. şey belli alttür bağlı belgenin içeriği değiştirilebilir, yani.
Türleri ve bunların temel özellikleri
özetlerinden en yaygın türleri düşünün ve biz de ilgileneceğiz, birbirlerinden farklı oldukları.
- Profesyonel veya evrensel. Bu alttür en ortak biri olarak kabul edilir. Genellikle internette hassas profesyonel özetin örnekler bulacaksınız. Bu tür daha yüksek veya ikincil özel eğitim olan kişileri, hem de çalışma deneyimi önerilir. Profesyonel özeti sürekli doldurulmuş ve sözde belge yapısını oluşturacak olan açıkça belirlenen bloklar bölünecektir.
- Kronolojik. Böyle bir özgeçmiş, aynı alanda etkileyici deneyime sahip olan ve profesyonel faaliyetlerine çerçevesinde devam etmek isteyen uzmanları seçmektedir. Böyle bir belgeyi derlerken, ana vurgu “deneyim” üzerinde yapmanız önerilir. İşte kronolojik sırayla mesajların açıklama ve işin yıl sayısı ile, belirli şirketlerin adıyla işin önceki tüm yerleri belirtmek gerekir.
- Fonksiyonel. İşlevsel özet, olağanüstü mesleki becerilerini ve becerilerini vurgulamak ve alışılmadık iş tecrübesini anlatmak isteyen uzmanlara uygundur.
- Kronolojik olarak işlevsel. Bu tür, yukarıda açıklanan iki türün özelliklerini birleştirir.
- Hedef. Belirli bir pozisyon için başvurduğunuzda hedef özeti yapılmalıdır. Bu anlamda, özellikle dikkatli ve özenle bölüm “Vacancy ve Sorumluluklar” doldurmak için önemlidir bölüm.
- Akademik. Bütün bilim, öğretmen memurlarının yanı sıra öğrenciler kadar Akademik özet yapmak. Hazırlanması için, bir hacimli eğitim deneyimi varlığı açısından önemlidir (lisans, yüksek lisans çalışmaları, yüksek lisans okulu, kurslar vb). Buna ek olarak, mevcut tüm bilimsel başarıları akademik özet alınır: zaferler Olimpiyatları ve konferanslar, bilimsel yayınlar, keşifler veya buluşlar de.
- video özgeçmiş. Böyle bir özgeçmiş medya alanında iş arayan kişiler için geçerlidir. Örneğin, bir iş için cihaz için genellikle bu tür bir alt tür aktörler, televizyon sunum, modeller, gazeteciler, şarkıcılar seçim.
- İnfografikler. Bilgi grafiği özet şemaları, grafik ve resimlerle şeklinde kendinizle ilgili tüm bilgileri sunmak mümkün kılar. Genellikle, bu tür bir özgeçmiş normalden daha kolay zamanlarda algılanmaktadır – Yazılı.
- Uluslararası Standart CV. Uluslararası CV uluslararası bir şirkete istihdamdan oluşmalıdır. Yabancı dil bilgisini göstermelidir.
Çizim devam et – oldukça zor bir görev. Belirli bir belge türünü belirlemek daha da zordur. Bir çizim deseni seçmek için boşluğun açıklamasını dikkatlice okuyun (Bazen işveren bir türün sunulmasını gerektirir).
Ek olarak, kişisel hedeflerinizin yanı sıra faaliyet alanına da odaklanmalısınız.
Örnek
Bazı yetkin bir şekilde derlenmiş özet örneklerini düşünün.
- Hekim öğretmeni ve matematik.
- Satış Müdürü.
- Gazeteci.
- Muhasebe Müdürü.
- Avukat.
- Mühendis teknolojisi.
- Masör.
- Marketer Yardımcısı.
- Editör.
- Mali yönetmen.
Yetkin şekilde bir özgeçmiş oluşturmak ve istenen postayı almak için, Başarıyla derlenmiş örnekler üzerinde tavsiye ve uzmanların tavsiyeler, hem de odak tüm kullanmak önemlidir. Buna ek olarak, tamamen internetten şablonları kopyalamak olmamalıdır. Özgeçmişiniz olmalıdır Maksimum Bireyselleştirilmiş ve Persted.
Bir özet, bir metnin kısa ve özlü bir şekilde anlatılmasıdır. Metnin önemli noktalarının vurgulanarak sunulduğu bir özet, okuyucunun ana fikri ve detayları anlamasına yardımcı olur. İyi bir özet metinle ilgili fikir sahibi olmayı sağlar. Peki sizce özetler, kavramları ve bilgiyi anlamak için yeterli midir? Başka hangi yöntemler kullanılabilir?