Portföy – Yaratıcı yönünün herhangi bir uzman profesyonel belge. işe başvuran Tasarımcılar, moda tasarımcıları ve mimarlar özgeçmiş bir sunum materyali uygulamak zorundadır. Ancak, bu konuda mimarlar çok daha zordur. Çalışmaları çok nadiren albüm sayfasının biçimi üzerine yerleştirilen, bu nedenle uydurmak zorunda olduğu. Özellikle her iş için bir ayrıntılı açıklama yapmak gerekmez.
Kayıt
Mimar portföy – onun kartvizit. Kapsamlı deneyimlerle Uzmanı tür klasörler bir sayfa değil var. Ama sadece kendi çalışmaları ile sona erdi öğrencilere, portföy çok zorlaştırmak için. İlk olarak, onlar sadece stokta çizimleri eğitim var. İkinci olarak, onlar kendi kendini idame Tasarım Kuralları bilmiyorum.
Bu nedenlerden dolayı, eski öğrenciler tek tasarım şablonu kullanın. Ancak bu kartvizitin belirli normlar tavsiye edilmez kaçınmak için vardır.
- Dosya boyutu. Toplam dosya boyutu 15 MB’ı geçmemelidir. Aksi takdirde, bir işverenin e-posta adresine bir portföy gönderirken belgeye zarar oluşabilir.
- Kelimeler ve hatalar. bir portföy hazırlarken, hiç hata metnini kontrol etmek önemlidir. Bir cahil uzmanı büyük bir şirkette çalışmak mümkün olmayacaktır.
- Uzunluk ve içerik. portföyünün elektronik versiyonu hacimsel olmamalı. Ama klasörde basılı materyal sayfalarının herhangi bir sayıda işgal edebilir.
- Yaratma. portföy sayfanın Dekorasyon temel ayrıntıları kesintiye olmamalı.
- Görüntü seçimi. Portföyde, farklı bir uygulama türünün çalışmasını, örneğin: teknik çizimler, karmaşık şekillerin yanı sıra boyalarda terim kağıtları.
- Düzen. Her bir portföy sayfasının yapısını izlemek önemlidir. Sayfadaki boş yerler, özellikle başlık sayfasında olmamalıdır.
- Detaylar. Küçük, tasarımın zararlı olarak gözle görülür ayrıntıları, sayfaların boş parçalarını doldurmanıza yardımcı olacaktır.
Yukarıdaki kuralların görsel örneğine yardımcı olacağını anlayın.
Ne olmalı?
İdeal bir portföy oluşturmanın 5 temel prensibi vardır. Ve eğer onları görmezden gelmezlerse, şık bir öz sunum oluşturmak için ortaya çıkıyor.
- Kapak hakkında uzun süre düşünmek imkansızdır. Boyama tasarımı sadece müşterileri ve işverenleri kovuyor.
- Üç kural. Portföyde profesyonel büyüme görülmelidir. Bu nedenle, ayrılmıştır Öğrenci, profesyonel ve kişisel bölüm. İlk bölüm okurken yapılan çalışmaları gösterir. İkinci bölüm kariyer büyüme ile işçiler çizimleri temsil. Üçüncü bölüm mimarın fantazi ve onun ek fırsatlar hakkında anlatıyor.
- Birçok resim – Biraz metin bilgileri. Başvuru sahibinin işi izlerken işveren, olmayacak temsil görüntülere açıklama ile uzun bir metni okumak.
- El yapımı görüntüler. işin Böyle bir biçim müşterileri arasında büyük ilgi keyif alıyor. Mimar, yalnızca bilgisayarda değil yapma yeteneğine sahip değil, aynı zamanda sıradan kağıda, işsiz kalır asla.
- Özdeş biçim. portföyünün hazırlanması, amaçlanan tasarımdan saptığını imkansız. , Yazı tipi ve görüntü çerçevesinin dahi varlığı Hizalama tüm levhalar aynı olmalıdır. Aksi halde, genel resim eşlik edecek.
Kayıt Bir örnek olarak, birkaç yaprak uygun numune dikkate önerilmiştir.
Olası Hatalar
Portföyün hazırlanmasındaki birçok genç profesyonel, bir dizi ciddi hata sağlar. Ne yazık ki, bu engeller iş eksikliğine yol açar.
- Tüm işleri portföyde koymak imkansızdır. Böyle önemli bir belge için, en iyi çizimleri seçin.
- Portföyün ilk sayfasında, mimarın kısa bir biyografisi sunulmalıdır. Kendisi hakkında söylendiğinde, kariyerin en küçük ayrıntılarına girmemelisin. Destek cümleleri, işveren bir işçiniz, kişi farkındalığına ve röportajın bir parçası olarak, bunun hakkında daha fazla bilgi edinmek için.
- Sadece bu işler portföyde yayınlanmalıdır, Mimarı sevmeyen kim.
- Kişisel portföyde ortak projeler kullanmasına izin verildi. Bununla birlikte, iş için açıklamada, mimari başyapıtın tüm yaratıcılarının isimlerini belirtmek önemlidir.
Derleme için ipuçları
İyi bir mimar portföyü yapmak gerçekten kolay. Asıl şey temel kurallara uymak ve tasarlarken hata yapmamaya çalışmaktır.
En iyi mimarlar, genç profesyoneller için portföyün önemini anlama, vermeye istekli Mükemmel kendini test etmek için ortaya çıkacak olan birçok önemli ipucu.
- Portföy göz önüne alındığında İşveren mutlaka dipnotları ve reklamları görüntüler. Bu metinde hata olmamalıdır.
- Birkaç dilde bir portföy için, yabancı metinleri doğru değerde yapmak son derece önemlidir. Özellikle açıklamalarda sadece bunlara tanıdık olan mimari terminoloji vardır. Çevrimiçi modda çevrilmiş metin yanlış olabilir. Böylece bu ortaya çıkmaz, profesyonel bir tercümana dönmek en iyisidir.
- Açıklayıcı metin kolayca okunabilir ve anlaşılabilir olmalıdır. Konuşmanın karmaşık yapısı sadece işverenleri ve müşterileri korkutuyor.
- Başka birinin metnini kullanmak kesinlikle yasaktır. Kopyala intihal. Birinin işlerini ve kelimelerini çalmaya gerek yok. Herhangi bir durumda hile yapmak, bu, itibarın acı çekeceği anlamına gelir. Ve herkes güvenini geri kazanamaz.
Merak edenler adına bir soru sormak istiyorum: Mimarlar, mümkün hataları nasıl önlemek için portföylerini nasıl kullanıyorlar?
Mimarlar, portföylerini kullanarak hataları önlemek için farklı projelerdeki deneyimlerinden faydalanıyorlar. Geçmiş projelerdeki başarı ve hataları analiz ederek gelecekteki tasarımlarında daha iyi kararlar alabiliyorlar. Ayrıca, portföylerindeki çeşitli projeler sayesinde farklı alanlarda ve ölçeklerde deneyim kazanarak daha geniş bir perspektif geliştirebiliyorlar. Böylelikle, daha iyi tasarımlar ortaya koyarak hataları minimuma indirebiliyorlar. Sonuç olarak, mimarlar portföylerini hatanın tekrarlanmasını önlemek ve kendilerini geliştirmek için değerli bir araç olarak kullanıyorlar.